06/19/2013

Rudy De Leeuw neemt deel aan de World Outgames-conferentie over mensenrechten

Rudy De Leeuw_0001.jpg

Ce communiqué de presse en francais
This press release in English

ANTWERPEN, 13 juni 2013 – Bart Abeel, voorzitter van de raad van bestuur van de worldOutgames III, is verheugd de deelname te mogen aankondigen van Rudy De Leeuw, voorzitter van de Belgische socialistische vakbond ABVV-FGTB, die het woord zal nemen op de LGBT-mensenrechtenconferentie op vrijdag 2 augustus in Antwerpen.

“Het ABVV engageert zich als vakbond al langer voor de erkenning van de gelijkheid van de LGBT, op alle niveaus van de maatschappij”, aldus Rudy De Leeuw. “Wij ondersteunen de eisen van de LGBT, in de eerste plaats wat betreft sociale rechten en arbeidsrechten. Het is dus met veel genoegen dat ik deelneem aan de Conferentie van Antwerpen, een belangrijk evenement ter bevordering van deze rechten”, besluit hij.

Het ABVV-FGTB aarzelde niet om alle vakbondsnetwerken, niet enkel in België maar ook in Europa en de rest van de wereld te doen bijdragen, zodat talrijke vakbondsleden zich zouden inschrijven voor de Conferentie van Antwerpen. Via een speciaal panel zullen vakbondsleden trouwens nieuwe acties kunnen voorstellen ten gunste van de LGBT-werknemers.

De conferentie, die wordt voorgezeten door Tamara Adrian Hernandez (Venezuela) en Jean-Yves Duthel (Canada), vindt plaats op 31/07 en 1+2/08 in het Radisson Blu-hotel in Antwerpen. Er worden meer dan 300 deelnemers verwacht.

The comments are closed.